Om Jaguar E-typ Noll

På 1960-talet var Jaguar E-type en favorit bland bilälskare med sin sportbilsprestanda och klassiska utseende. Detta är en av mina favoritbilar så ni kan bara gissa hur glad jag blev när den nu ska komma i en ny, eldriven utgåva. Jaguar gör rätt i att skapa en elbil av en gammal klassiker och om du äger en E-type sedan innan kan denne göras om till elbil.

Bra för miljön

I denna tiden av miljömedvetenhet är det positivt att stora och kända biltillverkare skapar milövänligare bilar. De kommer erbjuda en elektrisk kraftöverföringskonvertering utan att tumma på utseendet, prestandan eller hanteringen av bilen. Dessutom kommer du kunna köra utan att göra några utsläpp alls, därav namnet zero. Detta kan du dessutom göra på de äldre Jaguar E-type fordonen och dessutom går det att återställa efteråt.

Snyggaste elbilen på marknaden

Enligt mig är Jaguar E-type Zero den snyggaste elbilen, även om den inte kommit ut ännu. Första leveranserna beräknas ske i slutet av år 2019 och då får vi se vad priset landar på för denna pärlan. Denna kombinationen kommer bli en bil med klassiskt utseende, samtidigt som den har moderna detaljer och dessutom är bra för miljön, kan det bli bättre? Ja den är ju otroligt snygg också.

Till och med Enzo Ferrari, grundare av bilmärket Ferrari, har kallat Jaguar E-type den snyggaste bilen i hela Världen. Att den nu blir elektriskt visar på miljömedvetenhet och omtanke av Jaguar och det är mycket välkommet i dagsläget. Det som är riktigt bra är faktumet att de äldre versionerna av bilen kan konverteras till att drivas av el. Dessutom påverkas inte prestandan alls av att den drivs på el.